2017. július 9., vasárnap

Crazy


Végre megnyugodtam. Megoldották! Nagyon izgultam hogyan sikerül néhány nap alatt, péntekig világsztárt találni a "vizes VB" megnyitójára, miután korunk egyik legnagyobb szupersztárja Emoli Sandé (ki ne hallott volna róla?! Ő énekli azt a számot, hogy... Melyiket is?) megbetegedett és lemondta a fellépését. Izgalmam akkor zuhant mély aggodalomba, amikor Magyarország egyik legtapasztaltabb fesztivál szervezője elmondta, hogy néhány nap alatt lehetetlen sztár-fellépőt találni, hiszen ezek programjai hetekkel, hónapokkal korábban telítődnek.

            Nehogy már ne sikerüljön ez a rendezvény, amit az egész ország vár! A szervezők bebizonyították rátermettségüket – feltételezem, hogy az a hozzállás is nyomott a latba, hogy „nem kérdezzük mibe kerül, van rá egy milliárdunk” – és megtalálták, leszerződtették a protokoll szerint elmaradhatatlan világsztár fellépését a megnyitóra. Érthető mekkora büszkeséggel osztottam meg a hírt ma reggel Rozi néni szomszédasszonnyal.

-   CeeLo Green lép fel a megnyitón!? Tényleg? Eljön ismét Budapestre személyesen? – repdesett a néni örömében.

            A Pethe Ferenc téri turkálóban akadt olyan, akinek tájékozatlanságáról lebbent fel a lepel. Tudta ugyan, hogy egy R&B amerikai sztárt sikerült szerződtetni, de tévesen azt állította, hogy James Brown érkezik a megnyitóra és ezért nem sajnálták érte a 10.000 (tízezer) dollárt! Egy középkorú háziasszony, aki a jó minőségű, alig használt harisnyák között válogatott felvilágosította, hogy a nevezett James Brown már nincs az élők sorában, hasonlóan mint Elvis Presley sem, CeeLo Green pedig legalább olyan szintet képvisel a mai könnyűzenei színtéren, mint az említettek egykoron. Majd némi malíciózussal hangjában hozzátette: „Hogy könnyebben megértse: CeeLo egy akkora sztár mint a maga korában volt Aradszky Laci, meg a Koós Jancsi vagy Vámosi János Magyarországon!”

            A turkáló eladója felvilágosította a jelenlévőket, hogy az atlantai születésű sztár tényleg nem akárki, öt Grammy díjat kapott pályafutása során. Majd egy portál írására hivatkozva kifejtette örömét, hogy az amerikai rendőrség engedélyezte hogy külföldre utazzon, ugyanis drogbirtoklás miatt jelenleg éppen  próbaidőn van.

-          Öt Grammy díj? Nagy eset! Solti György karmester 31-et kapott! – guglizta ki a harisnyák között turkáló háziasszony férje az információt az okostelefonján.

Majd azt is megtalálta, hogy például az említett Elvis Presley, aki pályafutása során 600 millió albumot adott el, mindössze 3 Grammy-vel dicsekedhetett (az egyiket a legjobb gospel dalok albumáért kapta). Ha már lendületben volt az okostelefonjával és rá is ért, mert kedves neje a jó állapotban lévő alsóneműk között nézett szét, megosztotta a jelenlévőkkel a következő érdekességet: 1966. február 13-án, amikor az egész világ, Amerika is, Beatles lázban élt (1964-ben ezen a díjátadón az Év felfedezettjeként nyertek) a liverpooli négyest 8 kategóriában jelölték és egy Grammyt sem kapott! A Help! albumot megelőzte Frank Sinatra, a legjobb dalnak jelölt Yesterday-t pedig a The Shadow of Your Smile című szerzemény. A Yesterday indult a legjobb felvétel kategóriájában is, de a A Taste Of Honey című alkotás több szavazatot kapott. A Beatles pályafutása során összesen 5 Grammy díjat kapott, majd poszthumusz (ha lehet ezt a kifejezést zenekar esetében használni) még hatot.

-          Nézze már meg, melyik zenekar kapott legtöbb Grammy díjat ?
-          A Chicagói szimfonikusok. Hatvanat!
-          Nem a komolyzenére gondoltam...
-          Alison Krauss folkénekesnő. Huszonhatot!

A jelenlévők megállapodtak abban, hogy eltávolodtak a témától, nem a Grammy a mérvadó abban mekkora sztár valaki. Az okostelefonján babráló személy ki is kereste a YouTube-on Green legnagyobb slágerét – amit a megosztó nem játszik le egyből, csak miután a rákereső bepötyögi, hogy elmúlt 18 éves, mert a szám címe: Fuck You. A szerzemény elnyerte mindenki tetszését és a turkálóban hirtelenében bulihangulat kerekedett.

Ilyen hangulatot fog bizonyára CeeLo varázsolni a VB megnyitóján is. Bevallom egy kicsit tartok attól, hogyan reagálnak majd a díszpáholyban a hazai vezetőink (és a külföldi vendégek is) amikor a „Megjöttek a fehérvári huszárok” kezdetű dal helyett Green a Crazy című sikerszámát énekli el. Remélem nem fogják magukra érteni. Mint a másik slágerének üzenetét sem. Melynek címét a fentiekben leírtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése